in

Dying Light igre prodale su se u 30 miliona primjeraka

Da je Dying Light odmah zapao u oči igrača i praktički u drugi plan gurnuo Dead Island, bilo je jasno od samog početka. Velika popularnost Dying Lighta natjerala je Techland da izda nastavak koji je izašao prije nepunih godinu dana.

Sada se Paweł Marchewka, predsjednik poljskog razvojnog studija, pohvalio s brojem prodanih primjeraka obiju igara. Dying Light i Dying Light 2 Stay Human prodali su se u 30 miliona primjeraka, što je za pet milion više u odnosu na treći mjesec prošle godine. Upravo je tijekom tog mjeseca 2022. objavljeno kako se original prodao u 25 milijuna, dok je nastavak zabilježio pet milijuna prodanih primjeraka.

Iako nema konkretnih informacija, vjeruje se da se Dying Light 2 u proteklom razdoblju prodao za dodatnih pet milijuna primjeraka. Techland je zaključio svoju priču s Dying Lightom i u potpunosti se usmjerio prema sadržaju nastavka.

Tako će Dying Light 2 ove godine dobiti novi veliki DLC koji će ponovno proširiti već postojeću priču. Kako navode glavni developeri, bit će to potpuno novo i drugačije iskustvo nego je dosad viđeno u ovom svijetu. Navodno se očekuje i povratak poznatih lica, što bi trebalo razveseliti sve one koji su odigrali jedinicu.