in

Diablo 4 možda će tražiti pretplatu za igranje na konzolama, stvari su malo nejasne

Diablo 4 bit će 10 eura skuplji na konzolama nego na PC-ju, a možda čak i više od toga. Naime, na Reseteri se počelo raspravljati o tome je li moguće da će Diablo 4 na konzolama za igranje tražiti aktivnu pretplatu na PS Plus i/ili Xbox Live.

Prema službenom opisu tako zvuči. Igra će imati MMO elemente i tražit će od igrača stalnu vezu s internetom. Paralelno s time navodi se da će online elementi zahtijevati aktivnu PS Plus ili Xbox Live pretplatu. Veliko je pitanje jesu li te dvije stvari uopće vezane ili su neki igrači samo krivo shvatili da će im na konzoli trebati pretplata kako bi igrali igru od 80 eura, neovisno o tome planiraju li igrati multiplayer segment iste.

U ovom trenutku odgovor nije baš jasan, ali neki navode da ovo nije prvi slučaj da je za jednu igru bilo navedeno isto. Primjerice, The Crew 2 je također igra koja traži stalnu online konekciju, ali za single-player sadržaje ne treba imati aktivnu pretplatu. Međutim, utrke u The Crew 2 ne događaju se paralelno unutar dijeljenog svijeta, kako bi to trebao biti slučaj s Diablom 4. Jedan od načina da se igračima bez pretplate ograde online multiplayer sadržaji jesu nevidljivi zidovi, odnosno ograničenja pristupa zonama za PvP i co-op na samoj mapi.