in

Navodno su u razvoju dvije nove Far Cry igre

Nije neka vijest da ćemo u budućnosti vidjeti Far Cry 7, ili kako god se već bude zvala nova igra iz tog serijala. Ubisoft je nedavno otkrio da će se fokusirati na franšize koje su se pokazale uspješnima, a Far Cry je svakako jedna od takvih. Stoga ne čudi glasina o tome da su trenutno u izradi dvije Far Cry igre kodnih naziva Project Blackbird i Project Maverick.

Navodno je u razvoju bila samo jedna igra, ali je s vremenom razdvojena na single-player pucačinu (Blackbird) te na multiplayer projekt (Maverick). Vjeruje se kako na serijalu nastavlja raditi Ubisoftov kanadski ogranak u Montrealu.

Iako još ništa nije konkretno ni potvrđeno, izvor ove glasine navodi kako bi multiplayer projekt mogao biti smješten u divljinu Aljaske, s mehanikama poput permadeatha i pravim inventoryjem. S obzirom da je koncept takvih igara trenutno popularan, ponajprije zahvaljujući hitu Escape from Tarkov, ne bi nas začudilo da je ovo istina.

U bilo kojem slučaju, čini se da su obje igre dosta daleko od izlaska jer je Ubisoft navodno postavio interni rok za jesen 2025. godine. Ako je to istina, čini se da će Far Cry imati kraću pauzu od skoro tri godine.