in

Kooperativna horor igra The Blackout Club podsjeća mnogo na Stranger Things

Developeri koji su radili na BioShocku 2 i Dishonoredu trenutno razvijaju novu horor avanturu koja radnjom podsjeća na Stranger Things.

Grupa tinejdžera u potrazi za svojim nestalim prijateljem otkriva podzemni svijet smješten ispod malog idiličnog gradića. Zvuči kao sinopsis serije Stranger Thigs, ali je zapravo uvod u radnju nove horor igre zvane The Blackout Club koja je najavljena za PC, PS4 te XBOX i trebala bi izaći početkom 2019. godine.

The Blackout Club bit će kooperativna avantura za do četvero igrača koji će u proceduralno generiranom okolišu tražiti tragove za odgonetavanje nestanka svog prijatelja. Svaki od četiriju likova imat će svoje sposobnosti koje će morati koristiti kako bi pomogao grupi u izbjegavanju neprijatelja.

Jednog neprijatelja (ovoga na slici) nećemo moći eliminirati tako da ćemo se morati nositi sa stalnom tenzijom i strahom od njegovog proganjanja, pogotovo zato što je smrt tokom misije trajna posljedica, a uspjeh ovisi o tome mogu li igrači preživjeti dovoljno dugo da pronađu sve ključne tragove.