in

Ratchet & Clank: Rift Apart je prekrasna igra koja pokazuje svu moć novog PlayStationa 5

Ratchet i Clank već skoro 20 godina u raznim pustolovinama spašavaju život u svemiru i nakon toliko akcije na njima se ne vidi nikakav trag umora. Štoviše, nikad nisu bolje izgledali. Rift Apart je najnovija igra u serijalu koja će vas povesti na međudimenzijsko putovanje kroz svemir u kojoj ćete se često naći u situaciji da zastanete i uživate u prekrasnoj grafici, razini detalja, osvjetljenju, animaciji likova…

Jednostavno, ovo je igra koju trebate isprobati ako želite vidjeti što vizualno može isporučiti PlayStation 5. Rift Apart je igra koja izgleda kao neki najnoviji Pixarov crtić s likovima punim emocija i odličnom pričom s dodatnom razinom da ste vi aktivni sudionik ove priče.

Igra vas bombardira odličnim tempom priče, humora i akcije i količinom elemenata koji se odvijaju oko vas, radilo se tu o kutijama koje možete razbiti ključem, neprijateljima koji nasrću na vas ili bossovima koje morate pobijediti. Igra se automatski pokreće u Fidelity modu i ovdje imate aktivirane sve grafičke mogućnosti i nevjerojatno je kako su detaljno animirali Ratcheta i Rivet. Ovdje je grafika zaključana na 30 fps, a kad se prebacite u Performance mod moći ćete se igrati na glatkih 60 sličica u sekundi, ali nećete puno izgubiti na količini detalja. Još jedan sjajan detalj u kojem su iskoristili mogućnosti PS5 konzole je i sjajna suradnja s Dual Sense kontrolerom koji različito reagira na oružja kojima ste se opremili.

Iako se radi o igri koja ima 20 godina raznih pustolovina iza sebe, Rift Apart vas neće gnjaviti ili opteretiti tim prethodnim nastavcima. Ako se dosad niste družili s Ratchetom, nećete osjećati da se morate s njima nešto posebno upoznavati i to je još jedan od bonusa ove akcijske platformske igre.