in

Resident Evil 4 Remake: Nove informacije o slavnoj horor igrici obradovale fanove

Nadolazeći remake video igrice Resident Evil 4 imat će opciju za kupovinu dodataka unutar igre, a neki vjeruju i da bi igra mogla sadržavati i multiplayer.

Predviđena da bude jedno od najvećih izdanja 2023, reizdanje kultnog RE4 nešto je što obožavatelji ovog serijala pomno čekaju.

S obzirom na uspjeh remakea drugog i trećeg dijela serijala, velika su očekivanja da će ovo izdanje još i više utjecati na žanr.

Originalni Resident Evil 4 izašao je 2005. i život je počeo kao GameCube ekskluziva, a onda je postao dostupan na PS2.

Od tada postoji uspješna Nintendo Wii verzija, kao i verzije za Xbox One, PS4 i PC. Igru je čak moguće igrati na Androidu i iOS-u.

Igra je izazvala veliku pažnju kada je prvi put objavljena, mijenjajući formulu prethodna tri dijela te je imala veliki utjecaj na žanr horor igara.

Obožavatelji su već uzbuđeni zbog igre, a ako je multiplayer dio toga, to je samo još jedna stvar kojoj se igrači mogu radovati. Entertainment Software Rating Board javlja da će igrica ponuditi opciju kupovine, posebno na konzolama PS4, PS5 i Xbox Series. Ne daju se daljnji detalji o tome kako će izgledati ta kupovina. Međutim, budući da je RE3 Remake također došao sa sličnom opcijom – koja također ima multiplayer maskiran kao Resident Evil Resistance – to bi moglo značiti da će i RE4 dobiti multiplayer.

No, nedavno je otkriveno da će Resident Evil 4 Remake koristiti Denuvo, kontroverzni DRM softver. Igrači su već izrazili zabrinutost oko drugih igara koje imaju ugrađenu ovu (antipiratsku) tehnologiju, jer se otkrilo da DRM uzrokuje probleme u PC verziji.

Od svih Capcomovih izdanja u svojoj vodećoj franšizi horora, mnogi smatraju Resident Evil 4 najboljim u nizu.

Dok neki fanovi misle da je serija nakon toga krenula nizbrdo, s petim i šestim dijelom koji su više bili akcija nego horor, kasnija su izdanja vratila RE na pravi put, a remakeovi su pomogli udahnuti novi život ovim klasičnim igrama.