in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Šta je novo u The Witcher 3 Next-Gen verziji

Detalji sa nedavnog CD Projekt Red Twitch strima

CD Projekt Red je konačno podijelio sa nama snimak gameplaya iz The Witcher 3: Wild Hunt-a za PlayStation 5 i Xbox Series verzije, a također su otkrili i sva poboljšanja koja su ubacili u next-gen verziju ovog RPG-a iz 2015. godine.

Novi snimci su se pojavili tokom CD Projekt Red Twitch strima, a nekoliko developera je pričalo o poboljšanim vizualima, potpuno novim kvestovima, unakrsnoj progresiji, i još mnogo toga što dolazi sa sljedećim The Witcher 3 updateom kojeg očekujemo 14. decembra.

CD Projekt Red je potvrdio da će grafička podešavanja biti dodata za konzole, omogućavajući igračima da biraju između 30 frejmova u sekundi i ray tracing, ili 60 frejmova, ali bez ray tracing opcije.

Ova opcija će biti na svim konzolama sljedeće generacije uključujući i Xbox Series S.

DLC zasnovan na The Witcher Netflix seriji je također proširen i imat će sopstveni kvest koji će igraćima donijeti novi armor poput onog koji je nosio Henry Cavil igrajući Geralt-a.

Heptic feedback je ubačen u PS5 verziju, a kontroler vibrira na različite načine kada mačujete i bacate magije.

Kada govorimo o quality of life poboljšanjima, mijenja se i korištenje magija. Kontrola koja je ranije služila za menjanje znakova može sada da se mijenja, tako da ako igrači drže dugme, glavni dugmići se promjene kako bi prezentovali svaki od znakova. Iako je ovo malo naprednija funkcija, ovaj dodatak ima za cilj da omogući igračima da ostanu u borbi bez potrebe da im iskače nekakav meni.

Druga poboljšanja su izmjene na mapi, a novi filter čisti sve dosadne upitnike koji se pojavljuju u svakom The Witcher svetu. Mini mapa je dinamičnija, a ciljevi na ekranu će nestajati dok igrač istražuje svijet na konju ili se bori. Ciljevi se mogu ponovo pojaviti jednim pritiskom na dugme.

Dodate su i neke manje funkcije kao što je auto sprint ako pritisnete lijevu palicu, i više opcija za podešavanje titlova. CD Projekt Red se također pozabavio i brojnim bagovima i problemima sa performansama, a poboljšan je i biljni svijet, kao i druge funkcije koje rade iza kulisa.

Za PC korisnike, next-gen update dodaje ray tracing, pored još više opcija za prilagođavanje karaktera, i novi foto mod. Ubačen je i novi ugao kamere koji će osigurati dinamičniji i filmski gameplay. Opciona kamera je smještena bliže Geralt-u i podsjeća na onu koju smo vidjeli u originalnom The Witcher 3 traileru.

Nakon dva odlaganja next-gen The Witcher 3 ipak stiže 14. decembra.