in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) CD Projekt Red potvrdio da Cyberpunk 2077: Phantom Liberty neće biti besplatna ekspanzija

Ekspanzija će izaći sljedeće godine

CD Projekt Red je potvrdio da ćemo morati da izdvojimo novac za sljedeću veliku Cyberpunk 2077 ekspanziju, Phantom Liberty, kada bude izašla sljedeće godine.

U razgovoru sa Games Radar-om, CD Projekt Red-ov globalni PR direktor Radek Grabowski je izjavio da, iako još nije potvrđena cijena, ekspanzija neće biti besplatni DLC kao što je to bio slučaj sa Edgerunners updateom, navodi IGN.

Igrači koji su upoznati sa poslovanjem CD Projekt Red-a su vjerovatno ovo i očekivali, a ovo je bio prvi put da je developer eksplicitno potvrdio da će Phantom Liberty imati cijenu.

Međutim ima i zbunjenih jer CD Projekt Red Drugi zna da izbaci dosta besplatnih sadržaja za svoje igre, a posljednji primjer toga je najava da će next-gen update za The Witcher 3: Wild Hunt izaći ovog decembra. Phantom Liberty je dosta bogatiji dodatak koji dolazi sa novim pričama i misijama, za razliku od samo nove kozmetike, oružja i sličnih stvari.

Za sada je objavljen samo kratki tizer koji potvrđuje da će Keanu Reeves ponoviti svoju Johnny Silverhand ulogu u ekspanziji. Direktor igre Gabriel Amantengelo je obećao kada je ekspanzija Phantom Liberty najavljena novi stil priče, novu postavu karaktera, i uzbudljivu ekspanziju Night City-a.