in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Brojni noviteti: Novi gameplay, kreiranje karaktera, borbe i drugi detalji iz Hogwarts Legacy-a!

Najdetaljniji showcase do sada o Hogwarts Legacy-u

Avalanche Software i Warner Bros. Interactive Entertainment pokazali su dosta novog gameplaya tokom prošlosedmičnog Harry Potter: Hogwarts Legacy showcase-a, uključujući dio u kojem kreirate svog karakter, uvid u kako izgledaju borbe, interface i još mnogo toga.

Ovo je bio najdetaljniji pogled na open-world Harry Potter igru do sada, a igrači će kontrolisati studenta pete godine na Hogwarts-u. Showcase je prikazao kako će nova igra da oživi Hogwarts.

Obilazak je bio sačinjen novim detaljima različitih misija, kolekcionarskim predmatima i drugim aspektima koji bi trebali da budu poznati ljubiteljima open-world igara i RPG-ovima. Glavni karakter je zaostao u štivu spram ostalih studenata i sada treba to da nadoknadi tako što će završiti razne mini zadatke. Ove misije možete naći u Wizard’s Field Guide-u, koji prati elemente koji se odnose na borbe, misije, kolekcije i drugo, navodi IGN.

Časovi će biti opcioni sporedni zadaci koji će pružiti priliku igračima da poboljšaju svoje spelove i nauče o različitim profesorima.

Prezentacija je dosta vremena posvetila i kreatoru karaktera, a developeri su potvrdili da ćete moći da promijenite izgled ako posjetite berbernicu u Hogsmeade-u. Dok su pričali o svim sadržajima developeri su pomenuli i neke elemente koji se neće naći u igri kao što je Quidditch, Gobstones, i Wizard’s Chess. Iako nisu uspjeli baš sve da ubace u igru, većinu ovih elemenata su gledali da uključe u narativ.

Posljednje što smo vidjeli je kako se igrač bori sa trening lutkom u klubu za duele, koji se nalazi u kuli sa satom. Developeri su takođe nagovijestili šta se nalazi iza zidova Hogwarts-a i obećali da će igrači moći da posjete svako područje koje mogu da vide dok gledaju ogromni škotski pejzaž.

Predviđeno je da Harry Potter: Hogwarts Legacy bude objavljen 10. februara sljedeće godine.