in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Cijeli život ste pogrešno igrali Super Mario Bros

Malo je onih koji bar nisu probali da igraju legendarnu Super Mario Bros. igru, ali je izgleda još manje onih koji su ovaj naslov igrali pravilno

Originalni Super Mario Bros. je igra sa ulogom. Nemate luksuz da čuvate progres ili da prelazite nivoe pomoću lozinki. Kada izgubite sve živote, tu je kraj.

Ukoliko želite ponovo da igrate, morate da krenete ispočetka od nivoa World 1-1, bez obzira na to da li ste posljednji život izgubili na prvom nivou ili na World 8-4 Ili smo bar tako mislili do sada.

Milioni su Super Mario Bros. uvijek igrali po ovim pravilima, i milioni su se suočavali sa porazom.

Napredovanje kroz 32 nivoa Mushroom Kingdoma, samo da biste na kraju izgubili od posljednjeg bosa Bowsera, i vratili se na World 1-1 za sve predstavlja pravi pakao. Međutim, izgleda da nikada nije postojao nikakav razlog da se kompletna igra ponavlja ispočetka svaki put kada izgubite, navodi LifeHacker.

Od 1985. godine bili smo u mogućnosti da restartujemo svijet u kojem smo umrli, bez obzira na to koliko “Game over” obavještenja bismo dobili, a da to nismo ni znali.

Upravo ovu tajnu, otkrio je video objavljen na TikToku, koji je zagolicao maštu mnogih gejmera. Video je viralnim načinio RetroGamingOnline.

Trik, koji video opisuje, radi sa bilo kojom verzijom originalne Super Mario Bros. igre, bilo da je u pitanju OG NES, Virtual Console za Wii U ili Nintendo Switch Online. Mogu ga isprobati svi.

Tako da, kada sljedeći put izgubite sve živote, pustite da se igra vrati na početni ekran. Držite A taster, a potom pritisnite Start. Igra će se nakon toga restartovati na prvom nivou posljednjeg svijeta u kojem ste umrli, umjesto da vas pošalje na World 1-1.

@retrogamingonline How did I not know this??! #retrogaming #retrogamer #retrogamingontiktok #videogames #nintendo #90skids #nostalgia #retrogames #80s #mario #mariobros #nes ♬ original sound – RetroGamingOnline

To znači da, ukoliko ste umrli na World 4-1, krenut ćete od 4-1 nivoa. Ukoliko ste izgubili na World 7-3, počinjete od 7-1 i tako dalje.