in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Čini se da je Uncharted Sonyjevo najslabije PC izdanje dosad

Novi podaci

Sudeći prema Steamovim podacima, Uncharted: The Legacy of Thieves Collection je naizgled najslabije PlayStationovo izdanje dosad.

Nezavisni alat za praćenje podataka SteamDB sugerira da je kolekcija ovog vikenda privukla najveći broj igrača od 10.851, što je znatno niže od ostalih PC igara prve strane koje je uspio PlayStation, i nedovoljno za mjesto među Steamovih 100 najboljih.

Za usporedbu, Horizon Zero Dawn je debitirao na Steamu do vrhunca od oko 56.000 igrača, a Spider-Man ih je privukao oko 66.000. God of War uspio je postići još veći vrhunac od oko 73.000 igrača, a Days Gone privukao je oko 27.000 tokom vikenda objavljivanja.

Moguće je da je Uncharted pogođen debijem tokom konkurentnijeg razdoblja izdavanja od ostalih Sonyjevih PC naslova, koji su izlazili tokom mirnijih razdoblja u godini.

Kampanja Gotham Knights, Plague Tale: Requiem i Modern Warfare 2 objavljena je prošle sedmice, pridonoseći Steamovom najvećem vikendu ikada za istovremene igrače, s više od 30 miliona (iako su najpopularnije igre bile postojeći naslovi kao što su Counter-Strike i Dota).

Nakon što je debitirao na PS4 2016., Uncharted 4 je također najstariji od Sonyjevih PC portova do sada, a njegovi prethodnici nikada nisu bili dostupni na PC-u. Kao i ostala PC izdanja, Uncharted je također dostupan putem Epic Games Storea.

Uncharted bi još mogao privući veći broj igrača, ali svi ostali Sonyjevi naslovi za PC postigli su svoj najveći broj istovremenih igrača u prvom vikendu.

Zbirka Legacy of Thieves, koja je prvi put objavljena za PlayStation 5 ranije ove godine, sadrži remastere naslova za PS4 Uncharted 4 i njegovu ekspanziju The Lost Legacy. Na PC-u, igre su optimizirane s PC-centričnim poboljšanjima kvalitete života kao što su novo korisničko sučelje, klizači skale, GPU i VRAM detekcija, Variable Load Speed ​​i više, prenosi VGC.

Programer Naughty Dog opisao je dovođenje svojih igara na PC kao “ključni” i “transformativni” trenutak za studio u vlasništvu Sonyja.