in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Spider-Man: Miles Morales dolazi na PC u novembru!

Gaming

Sony je objavio da će njihova nekadašnja PlayStation ekskluziva Marvel’s Spider-Man: Miles Morales doći na PC 18. novembra.

Kako otkriva objava na PlayStation Blog-u, Miles Morales na PC-u će podržavati posljednju Nvidia DLSS 3 tehnologiju kako bi osigurali najviše frejmova po sekundi (mada je ova opcija ekskluzivna samo za RTX kartice serije 40), ali DLSS 2, DLAA i Nvidia Reflex će također biti podržani.

Objavljeni su i opšti sistemski zahtjevi koje možete pogledati na slici ispod, a PlayStation je potvrdio da igra dolazi sa dva nivoa rej-trejsinga.

Igra je u potpunosti optimizovana za ultra-wide gejming i podržava 21:9 i 32:9 razmjere (pored 48:9 za one koji koriste tri monitora). Sinematiksi će ići do 32:9, kao što je bio slučaj u Spider-Man PC verziji.

“Spider-Man: Miles Morales na PC-u ima mnoga poboljšanja, prilagodljiva podešavanja, i podršku za širok spektar hardverskih konfiguracija, sve od vrhunskih PC-jeva do prenosivih PC uređaja za igranje,” rekao je menadžer zajednice Nixxess Software-a, Julian Huijbregts, u blogu.

“U meniju za grafiku, ćete pronaći mnoge prilagodljive funkcije, podešene opcije i nivoe kvaliteta koje možete da izaberete. Neki od njih su kvaliteti tekstura i filtriranje, nivo detalja, gužvu i gustinu saobraćaja, vidno polje, različite režime prikazivanja ekrana, i mnoge druge opcije.”

Originalni Spider-Man je izašao na PC-u u avgustu i postao druga najuspješnija igra PlayStation Studios-a nakon God of War-a. Vrlo brzo su se pojavili i interesantni modovi koje su igrači napravili, prenosi IGN.