in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) God of War’s PC port studio kaže da radi sa Sonyjem na ‘glavnoj’ live servisnoj igri

Gaming

Studio koji stoji iza PC verzije God of War rekao je da radi sa Sonyjem na “glavnoj” servisnoj igri uživo.

Jetpack Interactive sa sjedištem u Vancouveru u Kanadi također još uvijek radi na seriji God of War, tvrdi se, što možda sugerira da su u toku planovi da se nadolazeći PlayStation nastavak God of War Ragnarök donese na PC prije nego što je planirano.

Jetpack, koji sebe predstavlja kao “mali i spretan tim”, trenutno traži programera za rad na nadolazećoj servisnoj live igri.

“Uzbuđeni smo što ćemo se sa Sonyjem upustiti u novi naslov usluga uživo i spremni smo za lansiranje”, navedeno je u postu na LinkedInu ovog mjeseca.

“Ako ste iskusan programer igara i želite se pridružiti našem timu za isporuku AAA naslova, javite nam se!”

Na drugom mjestu, studio je rekao da trenutno “radi direktno sa Sonyjem na razvoju jednog od svojih vodećih IP-ova unutar dugo očekivanog portfelja igara za usluge uživo”.

PlayStation trenutno ima samo jednu servisnu igru ​​uživo (MLB The Show 2022.), ali je u maju naglašeno da planira imati 12 servisnih naslova uživo na tržištu tokom svoje fiskalne godine koja završava u martu 2026. godine.

Jetpack je prethodno napravio PS4 priključak za Orcs Must Die! Unchained, pružio je inženjersku podršku za PC verziju igre Dark Souls i ponudio razne usluge podrške za EA-ovu NBA Live franšizu.

Studio je također rekao na LinkedInu da nastavlja raditi sa Sonyjem na franšizi God of War.

Nedavno je Jetpack radio zajedno sa Sony Interactive (Santa Monica Studio) na projektima God Of War, uključujući prijenos GOW 2018 na PC/Steam, koji je objavljen u januaru 2022. Priključak je bio komercijalno uspješan i igra je dobila pohvale od kritičara i same Sony Santa Monice. Jetpack nastavlja raditi sa Sony Santa Monicom na franšizi God Of War.

Sony tek treba službeno potvrditi PC verziju igre God of War Ragnarök, koja će biti objavljena za PS4 i PS5 u novembru. Uz povećanje izlaza usluga uživo, Sony očekuje da će polovica svojih godišnjih izdanja biti na PC i mobilnim uređajima do 2025. godine, prenosi VGC.

PC verzije God of War i Spider-Man Remastered već su objavljene ove godine, a PC verzije Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Sackboy: A Big Adventure i Spider-Man: Miles Morales tek trebaju stići.

Video koji prikazuje izbornik postavki za PC verziju Returnala također je procurio ove sedmice.