in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi Overwatch 2 igrači će morati da odigraju 100 mečeva kako bi otključali originalne karaktere

Nove igrače očekuje solidan posao

Novi Overwatch 2 igrači neće moći odmah da koriste klasične Overwatch heroje.

Objava na Overwatch web stranici je otkrila da će novi igrači morati da grind-uju 100 mečeva ako žele da otključaju sve karaktere iz originalnog Overwatch-a.

“Novi igrači počinju sa ograničenim pristupom modovima u igri, herojima i drugim restrikcijama da bi ih postepeno uključili u igru”, Overwatch tim otkriva.

”Prva faza našeg novog [First Time User Experience] brzo otključava sve modove igre i korištenje chata, a druga faza otključava sve originalne heroje tokom približno 100 mečeva.”

Ideja iza ovog poteza je da se skrati količina informacija koju novi igrači treba da upiju i nauče. Svaki heroj dolazi sa njegovim jedinstvenim skupom sposobnosti, tako da ovo jeste strukturan način da se uđe u igru, ali ga nismo vidjeli ni u mnogo kompleksnijim igrama od Overwatch-a, prenosi IGN.

Ovo sigurno neće biti baš potez koji garantuje da će novi igrači doći u ovu igru, a izbacivanje chata je zaista veoma bizaran potez.

Bez sumnje kontroverzan potez, ali na Reddit-u ima članova Overwatch zajednice koji su zadovoljni sa ovom izmjenom. Nekima, 100 mečeva sa 32 heroja je sasvim dobra rotacija i diverzitet, a drugi hvale izmene poredeći ih sa tutorijalom. Treći su ipak najbistriji i igraju Team Fortress 2 koji je oduvijek bio besplatna i daleko zabavnija igra od ovog mutanta žanrova.

Izmjene će možda smanjiti broj smurfova (igrača sa više naloga) i hakera, tako da će biti makar neke očigledne koristi od ovih promjena.