in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Xbox potvrdio uvođenje Call of Duty, Diablo i Overwatch na Game Pass

Phil Spencer sada je konkretno potvrdio namjere kompanije nakon akvizicije

Microsoft je potvrdio da namjerava dovesti vodeće franšize Activision Blizzarda na Xbox Game Pass ako dođe do spajanja kompanija.

Objavio je planove za kupnju Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara u januaru, kada je također rekao da želi dovesti što više igara na svoju uslugu pretplate na Xbox i PC.

Iako se prije moglo pretpostaviti, šef Xboxa Phil Spencer sada je konkretno potvrdio da kompanija namjerava učiniti franšize Call of Duty, Diablo i Overwatch dostupnima na Game Passu.

“Proširujemo izbor na dva načina: stvaranjem Game Passa, koji igračima daje opciju pretplate; i dovođenjem više igara na mobilne platforme, uključujući našu tehnologiju streaminga igara u oblaku,” rekao je u izjavi objavljenoj u četvrtak.

“Usluge pretplate kao što je Game Pass čine igranje dostupnijim i pomažu igračima iz cijelog svijeta da pronađu svoju sljedeću omiljenu igru. Game Pass omogućuje programerima da donesu više igara većem broju igrača, a ne manjem broju.

“Namjeravamo učiniti omiljenu zbirku igara Activision Blizzarda, uključujući Overwatch, Diablo i Call of Duty, dostupnom u Game Passu i proširiti te igračke zajednice. Isporučujući još veću vrijednost igračima, nadamo se da ćemo nastaviti razvijati Game Pass, proširujući njegovu privlačnost na mobilne telefone i sve povezane uređaje.”

Spencer je nastavio ponavljati nedavne tvrdnje da je predloženi posao prvenstveno vođen Microsoftovim ambicijama u području mobilnih i računalnih igara, područjima u kojima Activision Blizzard ima veću stručnost i sposobnosti.

Također je ponovio Microsoftovu tvrdnju da ne planira učiniti Call of Duty ekskluzivnim za Xbox ako uspješno kupi Activision Blizzard.

“Posvećeni smo tome da ista verzija igre Call of Duty bude dostupna na PlayStationu na isti dan kad igra bude lansirana negdje drugo”, rekao je Spencer.

Predloženu akviziciju trenutno pomno ispituju regulatori zabrinuti zbog potencijalnih antimonopolskih problema u vrijeme sve veće konsolidacije u industriji igara na sreću, navodi VGC.

CMA je rekao da Microsoft i Activision Blizzard imaju rok do 8. septembra da odgovore na njihovu zabrinutost te da će, ako ne budu primljeni odgovarajući prijedlozi, posao biti upućen na daljnju istragu.