in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Call of Duty je optužen za plagiranje dizajna kože iz FPS-a Dr. Disrespecta

Novi Doomsayer skin sličan je Deadrop skinu koji koristi bivši programer Infinity Warda Robert Bowling

Call of Duty Warzone i Vanguard suočavaju se s novim optužbama za plagijat kože, nakon što je istaknuto da novododana koža izgleda slično onoj iz nadolazećeg FPS Deadropa.

Deadrop je PvP naslov za više igrača koji se trenutno razvija u Midnight Society, novom studiju koji je osnovao streamer Guy ‘Dr Disrespect’ Beahm.

Igra će koristiti NFT-ove, a igrači mogu kupiti NFT ‘Founders Pass’ koji im daje jedinstvenu masku.

U utorak je korisnik Twittera ModenasHD istaknuo da jedan od novih skinova za Call of Duty, nazvan Doomsayer, izgleda vrlo slično Deadrop skinu koji koristi bivši COD programer Robert Bowling.

Bowling, također poznat među igračima Call of Dutyja pod svojim korisničkim imenom fourzerotwo, bio je bivši kreativni strateg i voditelj zajednice u Infinity Wardu. Sada je voditelj studija Midnight Society, gdje radi zajedno s Beahmom na Deadropu.

“Mislim da će Robert Bowling biti sretan vidjeti da je Activision upravo dodao svoju vlastitu kožu u Vanguard”, našalio se ModenasHD na Twitteru, pokazujući usporedbu s Bowlingovim Deadrop skinom i novim Doomsayer skinom dostupnim na Call of Duty .

Bowling je vjerovatno primijetio tweet, a kasnije je jednostavno tweetao “bar ga nazovi po meni” bez ikakvog drugog konteksta. Incident se dogodio samo nekoliko sedmica nakon što je drugi Call of Duty skin optužen za plagiranje rada drugog umjetnika.

Skina ‘Loyal Samoled’ planirana za igru ​​učinila je da igrač izgleda poput pahuljastog psa, ali je jako podsjećala na umjetničko djelo iz 2019. godine konceptualnog umjetnika Saila Lina, koji je primijetio sličnosti na internetu.

Activision je zatim uklonio kožu i ispričao se, rekavši: “Volimo Lojalnog Samojeda, ali nažalost pogriješili smo u našem procesu i uklonili smo ove slike iz igre. Ispričavamo se zbog pogrešnog koraka.”

Ni Activision ni Midnight Society nisu dali službenu izjavu o navodnim sličnostima Deadrop kože, navodi VGC.