in

World of Warcraft: Battle for Azeroth izlazi na ljeto

Blizzard je objavio kako će Battle for Azeroth, iduća, sedma po redu, ekspanzija za još uvijek vrlo popularni MMORPG World of Warcraft, izaći tokom ljeta te da će svi igrači koji naprave njenu prednarudžbu dobiti nekoliko bonusa.

Naime, prednarudžbe Battle for Azeroth ekspanzije već su dostupne, a sve igrači koji ekspanziju kupe na taj način, već sada očekuju četiri nove Allied rase (ostale će biti dostupne kasnije) – po dvije za svaku frakciju, a kada dosegnu level 110 i završe sve neophodne questove i steknu određenu reputaciju, moći će kreirati likove iz neke od novih rasa. Ukoliko igrate na strani Alijanse, na raspolaganju će vam biti Void elfovi i Lightforged draenei, a ako se nalazite na strani Horde, očekuju vas Nightborne i Highmountain taureni.

Pre-order Battle of Azeroth ekspanzije donosi igračima i boost njihovih likova na level 110, kako bi odmah mogli pristupiti novim Allied rasama te se na vrijeme pripremili za izlazak ekspanzije, a tu je kao bonus i Heritage Armor koji je rezerviran za one “leveliraju” nove rase s 20 na 110 level.

Oba izdanja ekspanzije, standardno i Digital Deluxe, dostupna su za prednarudžbu po cijeni od $49.99, odnosno $69.99, s tim da Digital Deluxe izdanje stiže s nekoliko dodatnih bonusa za za WoW i druge Blizzardove igre (Hearthstone, Starcraft II, Heroes of the Storm i Overwatch). Također, za one koji preferiraju fizička izdanja, Blizzard je spremio i posebno kolekcionarsko izdanje, no detalji o istom još uvijek nisu poznati.