in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) VRChat primio hrpu negativnih recenzija zbog implementacije Easy Anti-Cheata

Gaming

VRChat se pronašao na meti bombardiranja negativnim recenzijama na Steamu zbog nedavne najave i implementacije Easy Anti-Cheata. S više od 19 hiljada recenzija tokom posljednjih trideset dana, čak 81 posto ih je ocijenjeno negativno zbog čega igra trenutno ima “Overwhelmingly Negative” ocjenu.

Kao razlog iza ove implementacije studio je napomenuo kako je htio zaustaviti korištenje modificiranih klijenata i tako si olakšati razvoj i podršku igre. Nezadovoljni fanovi igre tvrde kako EAC neće riješiti probleme varanja, već da će samo pojačati tehničke probleme i onemogućiti one modove koji uvode QoL opcije.

Kako navodi Gameperspectives, studio je dosta brzo reagirao na ove optužbe, izjavivši kako neće odustati od planova za Easy Anti-Cheat, ali da će usmjeriti svu pažnju na implementaciju traženih značajki.

“Rješavanje ovih problema ima naš najveći prioritet. Mijenjamo naš interni plan razvoja i prioriteta kako bismo se usredotočili na opcije i dodatke koje želite. Projekti koji su trenutno u toku se pauziraju, a resursi se dodjeljuju u skladu s ovom promjenom.“