in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Grand Theft Auto 6 će u kampanji po prvi put imati ženski lik koji se može igrati

Konačno neke konkretne vijesti o izlasku nastavka jedne od najpopularnijih igara u historiji gejminga

RockStar planira da pusti igru sa jednom mapom grada i da naknadno doda više lokacija kroz proces ažuriranja igre.

U okviru članka o predstojećoj GTA 6 nastavku koji je objavio Bloomberg, spominje se novi ženski lik koji će biti Latina.

Ovaj lik če navodno biti dio para pljačkaša banaka

Ženski likovi su ranije bili dostupni samo kao prilagođeni karakteri u GTA online modu, ali nikada u kampanjama za jednog igrača. Jedan od osnivača kompanije RockStar je ranije naveo kako je kompanija razmišljala o glavnoj ženskoj ulozi još 2013. godine.

Zapravo, GTA je u svojim prvim izdanjima, kada je praktično bila igra sa 2D grafikom, sadržala ženske karaktere, dok će ovo biti prvi put da se pojavljuju u verziji igre sa 3D grafičkim prikazom, kakvu uostalom danas i poznajemo.

U istom tekstu se navodi da će prva verzija GTA 6 igre početi na mapi izmišljenog Majamija i okolnim oblastima, ali će se tokom vremena ažurirati novim misijama i gradovima. Početna GTA 6 verzija zapravo već sadrži više internih lokacija nego bilo koja druga GTA igra do sada.

Inače, igra nosi kodni naziv – Project Americas zbog svog prvobitnog plana da uključi ogromne mape teritorija u Svernoj i Južnoj Americi. Od ovog se djelomično odustalo zbog krize i broja zaposlenih na realizaciji ovog projekta.

Dobro obavješteni izvori su vrlo skeptični u pogledu predviđenog datuma lansiranja GTA 6 igre, između aprila 2023. I marta 2024. godine zbog stalnih promjena u timu i pojave velikog broja problema u realizaciji. Tvrdi se da su mnogi programeri napustili tim zbog nedovoljnog napretka u realizaciji igre.

Prema riječima samih programera koji rade na proizvodnji igre, očekivani rok završetka je dvije godine i pri tome nije čvrsto određen konačni datum objavljivanja igre.