in

Star Wars Battlefront II dobit će potpuno izmijenjen sistem napredovanja

Electronic Arts je potiho priznao kako je sistem napredovanja u Star Wars Battlefrontu 2 pokvaren te da će ga uskoro zamijeniti novi.

Star Wars Battlefront II nekako je preživio prošlu godinu, a Electronic Arts se nada da će u 2018. ipak “stati na noge”. Naime, nakon jednomjesečnog zatišja u januaru, na službenoj stranici najavili su kako novi sadržaji za igru stižu, počevši već od idućeg mjeseca.

Tada u igru dolazi novi mod zvan Jetpack Cargo koji će sukobiti dva tima po osam igrača u meču gdje će svi imati jetpackove. Ovaj mod, doduše, bit će dostupan samo na ograničeno vrijeme.

No, u trećem mjesecu stiže nešto što će biti trajnije i značajnije za čitav Star Wars Battlefront. Electronic Arts otkrio je kako DICE radi na novom, promijenjenom sistemu napredovanja. Kažu kako je novi sistem krojen prema povratnim informacijama igrača te će donijeti mnoge promijene koje su igrači tražili još od izlaska igre.

A igrači zapravo nisu tražili mnogo toga već samo da napredovanje ne bude vezano uz otvaranje nasumičnih kutija s lootom. No, kako je čitav sistem bio dizajniran s mikrotransakcijama na umu, a mikrotransakcije se do sada nisu pojavile u igri, ono što smo dobili bio je pokvaren i razvučen sistem napredovanja koji je bilo jednostavno eksploatirati – na štetu same igre.