in

Nova Dragon Age igra je potvrđena, Anthem navodno odgođen za 2019.

BioWareov Mark Darrah potvrdio je kako radi na novoj igri Dragon Age serijala, ali i da je preuzeo ulogu izvršnog producenta Anthema.

Prvo dobre vijesti: sljedeća igra Dragon Age serijala definitivno je u razvoju. Potvrdio je to BioWareov Mark Darrah koji ima ulogu izvršnog producenta igre. No, istu ulogu ima i u drugom projektu, igri koju znamo pod nazivom Anthem. Prije svega pola godine nije bilo tako jer je Darrah poručio kako nema nikakve veze s Anthemom.

Nažalost, prema izvještaju koje prenosi portal Kotaku, Darrahov naknadni angažman moguća je indicija da je Anthem u malim problemima. Izvori kažu da ta igra definitivno neće izaći krajem 2018. godine kako je bilo najavljeno. Prema navodima jednog developera, na ekipi BioWarea veliki je pritisak s obzirom da je u pitanju novi IP, ali i prva njihova igra orijentirana multiplayeru.

Pritisak je, na kraju krajeva, i na Electronic Artsu koji je prošle godine stekao reputaciju zlikovca uz razočaravajuće igre kao što su Mass Effect Andromeda, Star Wars Battlefront II i Need for Speed Payback. Ako im Anthem ne starta dobro, teško da će BioWare izbjeći sudbinu koju su dijelili brojni drugi timovi pod Electronic Artsom.