in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Lollipop Chainsaw Remake ipak stiže!

Gaming

Nakon glasina prošlog mjeseca, sada imamo potvrdu: Lollipop Chainsaw će dobiti remake sljedeće godine.

Najavljena od strane Dragami Games izdavača, a koji vodi originalni producent Yoshimi Yasuda, igra će izaći širom svijeta 2023. mada još uvijek ne znamo koji će naslov nositi i za koje gaming platforme će izaći. Na igri će raditi ‘kombinacija osoblja koje je radilo na originalnoj verziji, uključujući Yasuda-u kao producenta i novo razvojno osoblje iz Dragami Games.

Igra bi trebalo da rekreira original, ali Yasuda je objasnio da će remake imati i nekoliko ključnih razlika. Novi hardver će omogućiti ”realističniji pristup grafici”. Međutim, problemi sa licenciranjem 16 originalnih muzičkih numera znači da većinu ovih pjesama nećemo čuti u igri. Njih će zamijeniti nove numere.

Yasuda je zadirkivao gaming zajednicu prošlog mjeseca da bi igra mogla da se vrati, jer se ove godine obilježava deset godina od izlaska. Igra je izbačena 2012. godine i do danas je postala neki vid akcionog kultnog klasika, a prilikom razvoja sarađivali su režiser Suda51 (No More Heroes), filmski režiser James Gunn i Yasuda.

Pišući o razvoju originala i povratku čirlidersice Juliet Starling, Yasuda je objasnio: ”Nažalost, različiti faktori su doveli do toga da obožavatelji ne mogu tako lako da igraju Lollipop Chainsaw, a i ne mogu da pristupe igri na novim konzolama.

“Za nas, osoblje koje je radilo na originalnom Lollipop Chainsaw-u, igra je veoma dragocjena, i ne želimo da je ostavimo u limbu, u kojem je ne mogu igrati igrači koji žele. Iz tog razloga, kupili smo Lollipop Chainsaw intelektualnu svojinu od Kadokawa Games, i riješili da radimo na remaku. Već smo kontaktirali Warner Bros. u vezi razvoja i dobili smo podršku za ovaj poduhvat.”

Muzika iz originala je bila jedna od kvalitetnijih stvari u tipičnoj akcionoj igri, tako da ćemo saznati da li nas samo memberberries i nedostatak kopija obmanjuju da je ovo kultni klasik.