in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Većina starijih PlayStation igara na Premium pretplati dobit će i NTSC opciju

Nakon što je primio negativne kritike zbog toga što je lansirao PAL verzije igara na PlayStation Classic konzoli, Sony je ponovio pristup i s novom PlayStation Plus Premium pretplatom – nešto što nije baš obradovalo fanove starijih PlayStation igara.

Naime, Sony je već danas potvrdio kako to planira promijeniti s dodatnom NTSC opcijom za većinu igara na toj pretplati. Trenutno nije poznato kada će Sony lansirati tu opciju.

Ako se pitate koja je razlika između PAL i NTSC sistema, igrači videoigara uglavnom usmjeravaju fokus na razliku u refresh rateu. PAL ili “Phase Alternating Line” koristio je refresh rate od 50 Hz-a, dok je NTSC ili National Television Standards Committee bio na 60 Hz-a, a to znači da su PAL verzije igara znale biti usporene za oko 16,7%. Unatoč tome što je PAL nudio tehnički bolju rezoluciju, problem se često javljao prilikom konverzije igara na drugi standard što je znalo uzrokovati razne vizualne, ali i gameplay probleme, prenosi Gameperspectives.

Trenutno, ta lista starijih igara nije baš pohvalna. Sadrži sveukupno trinaest PS1 naslova među kojima su Syphon Filter, Tekken 2, Resident Evil Director’s Cut, Ape Escape i Worms Armageddon.

Naravno, ovo nije finalna verzija liste jer je Sony potvrdio kako planira mjesečno ažurirati Extra i Premium pretplate s novim igrama.