in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Valve predstavio novi Dota 2 Battle Report update

Izbacio 7.31d patch

Gomila noviteta stigla je u Dotu, ali Battle Pass još uvijek na čekanju.

Sinoć u kasne sate stigao je novi Battle Report update, koji je donio brojne novitete za sve Dota Plus korisnike, ali i 7.31d balance patch. Za čitavu patch listu posjetite ovaj link.

Nemojte da vas zavara riječ ”Battle” u naslovu – dugoočekivani Battle Pass nažalost još uvijek nije stigao. Valve je izjavio da će ga izbaciti malo kasnije nego prethodnih godina, ali da će također trajati malo duže. Ovo je u neku ruku logično s obzirom da se TI odigrava tek krajem oktobra, tako da ćemo ga vjerovatno dobiti tek po završetku Majora u Arlingtonu, sredinom avgusta, prenosi IGN.

Battle Report je naime dodatak Dota Plus pretplati, koji donosi gomilu interesantnih noviteta za sve igrače koji su je kupili.

Valve polako igri dodaje sve statistike koje možete pronaći na stranicama kao što su Dota Buff i OpenDota – rekordne statistike, procenat pobjeda sa specifičnim herojima na svim pozicijama i lejnovima, ukupan broj stackovanih kampova, najveći comeback i throw, dodatne analize i još mnogo, mnogo toga.

Dota Plus takođe dobija ”tematske vikende” za razne modove igre, koji će vas nagrađivati dodatnim Dota Plus shardovima. Ovog vikenda je u fokusu Ability Draft mod.

Možda i najinteresantniji dodatak je Clip Builder, koji vam dozvoljava da sačuvate klipove vaših najboljih plejeva u okviru same igre, bez potrebe za drugim softverima za snimanje.

Fali vam avoid player slotova? Sada možete kupiti dodatne slotove sa Dota Plus shardovima. Također možete ostaviti personalizovanu bilješku pored svakog igrača koga ste avoidovali.

Tradicionalno, tu su i novi Dota Plus zadaci i nagrade, kao i sezonski treasure. Novi treasure donosi setove za sljedeće heroje: Arc Warden, Death Prophet, Ember Spirit, Juggernaut, Nyx Assassin, Ursa, Vengeful Spirit i Wraith King.

Novi 7.31d patch donosi generalne promjene u balansu, nerfove i pojačanja za heroje i iteme kojima je to bilo potrebno. Marci je konačno dodata u Captains Mode, tako da ćemo je možda već danas vidjeti u nekim DPC mečevima.

Moramo pomenuti Null Talisman, koji više ne daje procentualni mana cost reduction, već dodatnu manu (3% max mana). Loše vijesti za sve Storm Spirit igrače!

Za čitavu listu promena posjetite ovaj link.