in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Survival igra Valheim dolazi na Xbox

Igra se originalno pojavila na Steam Early Access-u 2021.

Valheim, ogromna survival igra Iron Gate-a, stiže na Xbox sljedeće godine.

Objava se dogodila tokom Xbox Showcase Extended dijela prezentacije, a Valheim će stići na PC Game Pass ove jeseni, i konačno na Xbox One i Xbox Series X/S konzole na proljeće 2023. Steam, Microsoft Store i Xbox verzije Valheim-a će koristiti i crossplay opciju.

Valheim je došao u Early Access prošle godine, i vrlo brzo je postao pravi hit među gamerima.

Nepopustljiva igra preživljavanja, smještena u spiritualni svijet Vikinga, nedavno je prešla 10 miliona prodatih kopija. Iron Gate sarađuje sa Piktiv i Fishlabs-om na Microsoft Store i Xbox portovima, bez uticaja na trekući razvoj Valheim-a.

“Veoma smo oduševljeni što će svijet Valheim-a i naše nevjerovatne zajednice otvoriti vrata još većem broju ljudi, i omogućiti našim PC Vikinzima da se udruže sa svojom konzolaškom braćom i sestrama u bliskoj budućnosti”, rekao je jedan od osnivača Iron Gate-a, Henrik Törnqvist, za medije.

“Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez sjajnih timova iz Piktiv i Fishlabs koji nastavljaju neumorno da rade na Microsoft Store i Xbox portovima, što nama omogućava da se posvetimo Mistlands update-u i uzbudljivoj avanturi kroz Early Access.”

Američke kolege su probale igru dok je još bila u ranoj fazi Early Access-a, i već tada su rekli da je igra jedan od najboljih predstavnika survivor žanra.