in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Diablo IV stiže sljedeće godine!

Gaming

S obzirom na to da će Microsoft uskoro postati vlasnik Activision Blizzarda, bilo je očekivano da vidimo neku objavu u vezi sa Diablo franšizom tokom Summer Game Fest događaja, što se i desilo.

Još od 2019. godine smo znali da stiže direktan nastavak za franšizu, a sada smo dobili još jedan dublji uvid u Diablo IV. Igra se očekuje u nekom trenutku tokom 2023. godine, prenosi Engadget.

Developeri obećavaju drugačiju vrstu Diablo igre, sa mogućnošću istraživanja otvorenog svijeta, boljim prilagođavanjem likova i opcijom mijenjanja stila igre preko različitih vještina. Još jedna klasa, koja je potvrđena, je nekromanser.

Ukoliko igrač očisti neku oblast od zla, pretvorit će je u prijateljski nastrojenu oblast podobnu za trgovinu i sve drugo što ne uključuje uništavanje čudovišta. Očekuju se i posebne zone za PvP duele, kao i prilagodljivua težina gdje će talentovani igrači biti “obilježeni” za PvP u otvorenom svijetu.

Objava nove Diablo igre ne može da stigne u boljem trenutku. Novi Diablo nismo vidjeli u posljednjih 10 godina, ne računajući Diablo Immortal, koji je nedavno stigao na mobilne uređaje.