in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Gran Turismo: PlayStation želi da režiser filma District 9 bude na čelu ovog projekta

TV adaptacija Gran Turismo video-igre nije bila očekivana, ali…

PlayStation navodno traži da reditelj filma District 9, Neill Blomkamp bude na čelu filma Gran Turismo, za koji tvrde da je u ranoj fazi razvoja.

Prema Deadline-u, Sony Pictures i PlayStation Productions se ponovo udružuju nakon velikog uspjeha koji se postigli zahvaljujući TV adaptaciji video-igre Uncharted, čiji je film osvojio brojne pohvale i hvalospjeve, a punio je i blagajne od same premijere.

Ovog puta, odlučni su da rade na novoj filmskoj adaptaciji video igara Gran Turismo. U izvještaju se tvrdi da ove dvije kompanije razmatraju da Blomkamp upravlja projektom.

Tokom sastanka sa investitorima 26. maja, Sony je najavio da tri velike PlayStation franšize dobijaju TV adaptacije pri čemu Horizon ide na Netflik, God of War na Amazon, a Gran Turismo čeka na svog strimera.

Ovo nije prvi put da je jedna ovakva ideja pokrenuta – jedan takav projekat je bio u razvoju 2013. godine. Taj film je trebalo da režira Joseph Kosinski i bio bi usredsređen na gejmera koji je postao profesionalni trkač, dok se zaplet za novi Gran Turismo za sada drži u tajnosti, prenosi IGN.

Blomkamp je možda najpoznatiji kao koscenarista i reditelj filma District 9, što mu je donijelo nominaciju za Oskara za najbolji adaptirani scenario. Nakon toga je vodio Elysium and Chappie, kao i nekoliko horor kratkih filmova pod njegovim banerom Oats Studios.

Gran Turismo franšiza je lider u žanru trkačkih igara.