in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Potvrdio CD Projekt: Witcher 4 je ušao u pretprodukciju!

Kompanija je nedavno završila fazu istraživanja za sljedeću igru ​​u nizu

Iako još nema službeni naslov, kompanija je u martu objavila da će njena sljedeća igra Witcher pokrenuti “novu sagu” za franšizu.

Također je u to vrijeme otkriveno da se naslov otvorenog svijeta gradi s Unreal Engineom Epic Gamesa, a ne njegovim vlasničkim REDengineom, koji je pokretao prethodne Witcher igre i Cyberpunk 2077.

Financijski direktor CD Projecta, Piotr Nielubowicz, objavio je u četvrtak ažuriranje igre kao dio rezultata o zaradi kompanije.

“Nedavno smo završili fazu istraživanja, što znači da je projekt sada napredovao u pretprodukciju i da smo počeli kapitalizirati razvojne troškove vezane uz ovu novu igru”, rekao je.

CD Projekt je u aprilu tvrdio da je Witcher franšiza isporučena u više od 65 miliona jedinica, uključujući više od 40 miliona primjeraka The Witcher 3: Wild Hunt, prenosi VGC.

Podsjetimo, nakon kašnjenja, prošle je sedmice potvrđeno da bi The Witcher 3 sada trebao biti objavljen za konzole nove generacije u četvrtom tromjesečju 2022. godine. CD Projekt je u aprilu izjavio da je Cyberpunk 2077 prodan u 18 miliona primjeraka od njegovog izdanja u decembru 2020. i da je u razvoju veliko proširenje koje sadrži novu priču.

Nielubowicz je u četvrtak rekao da CD Projekt Red radi na još jednom ažuriranju Cyberpunk 2077 koje sadrži “daljnja poboljšanja” igre.

“Međutim,” dodao je, “većina njihovih proizvodnih kapaciteta sada se preusmjerila na razvoj velike ekspanzije za Cyberpunk zasnovanu na pričama, koju će najvjerovatnije objaviti sljedeće godine.”