in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tri glavne PlayStation franšize dobit će TV adaptacije

Gaming

Tri glavne PlayStation franšize dobit će uskoro TV adaptacije, pri čemu Horizon ide na Netflix, God of War na Amazon, a Gran Turismo na trenutno nenajavljenu platformu ili mrežu.

Otkriveno na brifingu za investitore 26. maja i potvrđeno od strane insajdera iz industrije, uključujući Davida Gibsona na Twiteru, predsednik kompanije Sony Jim Ryan otkrio je tokom pitanja i odgovora da kompanija još više proširuje svoje adaptacije za zabavu, prenosi IGN.

Serija God of War i druge serije o kojima se dugo pričalo pridružit će se PlayStation ekskluzivama, uključujući The Last of Us, Uncharted i Ghost of Tsushima, u prilagođavanju drugim medijima, iako nema nagovještaja kada će ove serije biti objavljene.

Raznolikost platformi za striming takođe nije strašno iznenađujuća, jer Sony do sada nije favorizovao nijednu uslugu. The Last of Us TV serija će se emitovati na HBO- u, na primjer, dok serija Twisted Metal ide na Peacock.

Netflix, koji će biti dom serije Horizon, već je pokazao veliko interesovanje za adaptacije video-igara (i same video igre) poput hit serije League of Legends Arcane i Castlevania animea. Amazon Studios, u međuvremenu, trenutno radi na Fallout TV seriji kreatora Westworld -a, a serija Mass Effect također stiže na Prime Video.

Nejasno je da li će ove serije uključivati likove koji su već predstavljeni u igrama, pri čemu je Gran Turismo najotvoreniji jer zapravo uopšte nema likova, a vrti se isključivo oko trka na stazi.

Horizon, s druge strane, već ima dva naslova pod svojim okriljem, a programer Guerrilla Games također razmišlja o trećoj igri. God of War postoji od 2005. godine i sadrži osam glavnih igara, ali njegovo ponovno pokretanje iz 2018. godine je vjerovatno najbolje od svih jer je dobilo pohvale kako igrača, tako i kritičara.

Šire se na sve medije!