in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Plague Inc. privukao 180 miliona igrača u 10 godina: Covid-19 bilo najpopularnije ime koje su igrači davali svojim virusima

Gaming

Prošlo je deset godina otkako je Plague Inc. prvo stigao na iOS platformu i zaintrigirao mnoge sa svojom odlično izvedenom idejom razvijanja što opasnije bakterije ili virusa, a ta ideja zajedno s konstantnim ažuriranjima rezultirala je dolaskom na razne druge platforme, društvenom igrom Plague. Inc.: The Board Game, ali i impresivnom brojkom od 180 miliona igrača koji su do sada zaigrali igru.

“Plague Inc. je danas jedna od najprodavanijih mobilnih igara ikad, a samo putovanje bilo je nevjerovatno. Posebno sam ponosan na to što sam bio pozvan održati govor u CDC-u, što sam osvojio nagradu od kraljice i što sam pomogao Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji 2020. godine“, izjavio je James Vaughan, osnivač Ndemic Creationsa.

Studio je objavio i neke zanimljive statistike u vezi igre, izjavivši da je Covid-19 bilo najpopularnije ime koje su igrači davali svojim virusima. Odmah iza njega nalazili su se Death, Poop, T-Virus, Trump, Tiktok, Sus i Fortnite.

Što se tiče taktiziranja u širenju svojih virusa, najpopularnija država iz koje se kretalo bila je Kina, dok se Finska nalazi na dnu te liste popularnosti, prenosi Gameperspectives.