in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Poznato je kada stiže “Call of Duty: Modern Warfare II”

Uskoro

Dobra vijest za obožavatelje Call of Duty franšize. Novi nastavak, Modern Warfare II, svoju objavu će dočekati 28. oktobra ove godine. Riječ je o nastavku Modern Warfarea iz 2019. godine, koji je bio reboot blockbuster serije.

Activision Blizzard objavio je teaser video koji ne prikazuje gameplay. Umjesto toga, otkriva neke od likova koji će biti predstavljeni: John “Soap” MacTavish, Simon “Ghost” Riley, kapetan John Price, Kyle “Gaz” Garrick i Alejandro Vargas.

Na video koji otkriva gameplay sačekat ćemo još neko vrijeme, iako teaser video sadrži tekst sadržaja “J-8-22”, što je možda nagovještaj da ćemo više informacija saznati 8. juna, neposredno prije predstavljanja igara sa Summer Game Festa te Xboxa i Bethesdea, prenosi Engadget.

Modern Warfare II je vjerovatno najvažniji Call of Duty naslov za Activision Blizzard u zadnji par godina. Iako je najnovije izdanje, Call of Duty: Vanguard, bila najprodavanija igra u 2021. godini prema nekim procjenama, zabilježila je “nižu premium prodaju” pri lansiranju od igre Black Ops Cold War.

U prva tri mjeseca 2022. godine, poslovanje kompanije Activision Blizzard doživjelo je veliki pad u odnosu na prethodnu godinu, što je vrlo vjerojatno uzrokovano skandalima oko nedoličnog ponašanja u kompaniji. Ista je prošle godine imala 150 miliona mjesečno aktivnih igrača, dok je taj broj sada pao na 100 miliona.