in

(VIDEO) Nezaboravna avantura: Greedfall 2: The Dying World stiže na PC i konzole 2024.

Originalni Greedfall je prodao preko dva miliona kopija

Izdavač Nacon i developeri Spiders su najavili GreedFall 2: The Dying World za PC i konzole. Igra bi trebala da izađe 2024.

Priča u GreedFall 2 se dešava tri godine pre događaja iz prve igre. Igrači će preuzeti ulogu Teer Fradee domoroca koji je odvojen od svog ostrva i odveden u mjesto odakle su kolonisti prvobitno došli, na Gacene kontinent, koji je uništen od rata i Malichor kuge, prenosi IGN.

“Veoma smo uzbuđeni što svima otkrivamo GreedFall 2, novu igru od Spiders developera,” rekao je u izjavi Alain Falc, Nacon CEO.

”Mnogi fanovi širom svijeta su molili za ovaj nastavak i oduševljeni smo što najavljujemo novu igru koja će se sigurno svidjeti fanovima. Također se nadamo da će se svidjeti i novim igračima, ali i svim fanovima rpg-ova, dobrih priča, akcije i fantazije.”

Osnivač i direktor Spiders studija, Jehanne Rousseau, dodala je: ”Dok smo radili na Steelrising-u, naša ljubav prema Greedfall univerzumu nikada nije izbledela, i zato nam je veoma drago što mu se vraćamo.”

Ona je nastavila, rekavši: ” U ovom novom poglavlju, igrači će istraživati stari kontinent koji će biti veći i sadržati raznovrsnija okruženja. Upoznat će nove saputnike i nove frakcije, i nadam se da ćete imati nezaboravne avanture.”

Iako je u planu da 2024. GreedFall 2 izađe i na konzolama, trenutno nije poznato da li će igra preskočiti konzole prošle generacije kao što će to učiniti Gotham Knights.

GreedFall je bio iznenađenje 2019. godine, i igri je malo falilo da bude jedan od najboljih RPG-ova koji smo u zadnje vrijeme igrali.

Da li će nastavak popuniti sve rupe koje su nam smetale u originalu?