in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ubisoft-ov odlagani Roller Champions konačno izlazi sljedeće sedmice

Roller Champions smo prvi put vidjeli na E3 2019.

Ubisoft-ov Roller Champions će konačno izaći sljedeće sedmice 25. maja, skoro tri godine nakon što je igra prvobitno predstavljena na E3 2019 događaju.

Besplatna, brza roler derbi igra (sa elementima iz Rocket League-a i Tony Hawk’s Pro Skater-a) trebalo je da bude objavljena početkom 2020. godine ali je pretrpjela nekoliko odlaganja, a posljednje se desilo februara ove godine.

Nakon nekoliko rundi alfa i beta testiranja, kao što Ubisoft voli da radi sa njihovim multiplejer igrama, Roller Champions je konačno spreman za lansiranje sljedeće sedmice na PlayStation, Xbox, i PC platformama.

Korisnici Switch-a će morati da sačekaju malo, obzirom da igra još uvijek nije dobila datum dolaska na Nintendo-vu konzolu, pored verzija za Epic Games Store, Stadia, i Amazon Luna-u.

U Roller Champions-u timovi od tri igrača se trkaju na roler derbi stazi dok kontrolišu loptu, a potrebno je da zadržite loptu cijeli krug kako bi osvojili poen. Prvi tim koji stigne do pet poena ili ima najviše poena na kraju meča, pobjeđuje.

Igra će također imati i Battle Pass (bilo bi čudno videti multiplejer igru bez jednog) koji donosi besplatne i premium nagrade kao što su kacige, odijela, roleri, emotes i drugu kozmetiku.

Unakrsna progresija će omogućiti igračima da nastave progres svog karaktera ili Battle Pass-a iako prelaze sa jedne konzole na drugu ili na PC, prenosi IGN.