in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) THQ Nordic najavio srednjovjekovnu strategiju “The Valiant”

Dawn of War 2 sa vitezovima

THQ Nordic najavio je The Valiant, novi RTS smješten u 13. vijeku na kojem radi Kite Games. Igra je fokusirana na taktičke borbe, manji broj jedinica i heroje kao u RPG-ovima, dok je izgradnja građevina stavljena u drugi plan. Ukratko, zvuči kao Warhammer 40,000: Dawn of War 2 ali sa vitezovima.

The Valiant ima ”opširnu” kampanju i priču za jednog igrača koja se sastoji od 15 misija u kojima kontrolišemo glavnog junaka Theoderich-a koji pokušava da zaustavi Ulirch-a, svog bivšeg saborca koji teroriše Evropu. Birat ćete koje jedinice želite da pošaljete u misiju i sposobnosti kao i opremu za heroje. Zatim će na bojnom polju brze bitke oči u oči osigurati brutalne i krvave okršaje.

Što se tiče multiplejera, postoje kooperativne PVE i PVP opcije. U PVP-u možete igrati 1v1 i 2v2 scenarije u kojima kontrolišete bitne tačke na mapi. Co-op možete igrati sa još tri prijatelja i pokušati da zajedno preživite talase i talase neprijatelja u Las Man Standing modu. Još jedna sličnost sa Dawn of War 2 koji je također imao ovakav mod, prenosi IGN.