in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

EA samo ove godine planira četiri nove igre i još nenajavljeni remake

Izgleda da nećemo samo dobiti Dead Space

Electronic Arts je predstavio investitorima šta smeraju u 2023. godini tokom posljednjeg sastanka povodom izvještaja o zaradi, uključujući ”veliki IP” kao i do sada nenajavljeni ”remake”.

Slide na EA-ovoj Q4 2022 prezentaciji prikazuje koja izdanje dolaze u naredna četiri mjeseca, sa F1 22 u Q1, FIFA i Madden NFL u Q2, a Need for Speed i NHL u Q3. Tokom posljednjeg kvartala, koji pokriva period od januara do marta 2023, dobili smo ime jedne franšize: PGA Tour, ali smo također vidjeli i četiri misteriozna naslova:

  1. Veliki IP
  2. Partnerska igra
  3. Remake
  4. Sportska simulacija

Trenutno nije jasno o koje četiri igre se radi. Prvobitno smo pomisliti da pod remake spada nadolazeći Dead Space, ali ovo vjerovatno nije slučaj. EA pominje u fusnoti da ove igre ”nisu još javno objavljene”, a Dead Space je zvanično najavljen prošle godine. Tako da ćemo izgleda dobiti drugi remake sljedeće godine.

Kada je riječ o velikom IP-u, moguće da ćemo dobiti sljedeću Dragon Age ili Mass Effect igru, koje su u procesu razvoja, ali nije bilo javne najave. Vrijedi napomenuti da na jednom od slajdova EA navodi ”nove studije” u okolini Seattle-a koji rade na ”nenajavljenoj open world akcionoj avanturi,” pa će možda doći i jedna od misterioznih igara. Plus, Motive pod njihovim banerom ima i ”nenajavljeni IP”, pored Dead Space-a.

Što se druge dvije igre tiče, jedan od potencijalnih kandidata za sportsku igru može biti EA Sports College Football, jer je kompanija najavila da želi da se vrati ovom tipu simulacija. Još nije ništa otkriveno – jedino znamo da se trenutno radi na igri. Partnerska igra sa druge strane može da bude bilo šta. Možda još jedna avantura Josef Fares-a?

Možda nađete i vi neke tragove o kojim igrama je riječ ako prođete kroz tekst u kojem su američke kolege izdvojile sve igre na kojima radi Electronic Arts, prenosi IGN.