in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony formira tim za očuvanje starih igara

Gaming

Industrija igara ubrzanim koracima ide naprijed i evoluira, a nove igre izlaze svake sedmice. Nažalost, u takvoj situaciji veliki broj starijih naslova ostaje zapostavljeno, što zbog promjene tehnologija, što zbog manjka podrške.

Srećom, Sony je odlučio da se aktivira na ovom polju, pa je kompanija kreirala novi tim koji je fokusiran na to da očuva starije igre, piše KitGuru.

Developer igara Geret Fredli je nedavno na Twitteru objavio kako je započeo svoj prvi dan na novom radnom mjestu u PlayStation timu, a radi u okviru novoformiranog Preservation tima.

Sony još uvijek nije zvanično komentarisao formiranje ovog tima, ali Fredli ističe da je očuvanje igara jedna od njegovih prvih strasti kada je karijera u pitanju i da je veoma sretan što se vratio tim korijenima.

Očuvanje igara je izuzetno bitna odgovornost, jer omogućava da historija gaming industrije i svih igara budu dostupni i pristupačni na određeni način.

Za sada nije poznato koje su namjere kompanije Sony kada je novi tim u pitanju, ali znamo da proizvođač konzola planira uskoro da redizajnira svoj PlayStation Plus servis preko originalnih i legendarnih starijih igara.