in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Povratak u prošlost: Napravili Elden Ring za Game Boy!

Gaming

Jedan od fanova igre Elden Ring odlučio je da se vrati 30 godina u prošlost i da napravi “Game Boy demake” FromSoftware-ovog open world hita.

Twitch korisnik shintendoTV strimuje razvoj ovog projekta uživo, uz najave svojih planova koje objavljuje na Redditu, gdje samo vidjeli da cilja da ovaj demake zapravo učini potpuno funkcionalnim i na pravom Game Boy hardveru – pretpostaljamo na modelima tipa Analogue Pocket, prije nego originalnom modelu iz 1989. godine, ali sve je moguće. Pogledajte OVDJE.

Shintendo trenutno nije siguran koliko će od originalne igre stati u ovaj demake (obzirom da je Elden Ring zaista masivan), tako da se autor nada da će makar uspjeti da rekreira kompletnu početnu zonu Limgrave.

Ovaj demake se razvija uz pomoć GB Studio 3.0 alata, koji Shintendo naziva “zaista impresivnim”, a koji je i sam i dalje u fazi razvoja, prenosi IGN.

To znači da određene funkcije kao što je pronalaženje neprijateljske putanje (da bi mogli da jure za igračem) još nisu dostupne, ali Shintendo se nada da će njegova verzija Limgrave-a biti završena, zajedno sa demom, do kraja maja.

Ovaj demake bi trebalo da sadrži prepoznatljive lokacije i likove iz Elden Ring-a, uključujući Crkvu Elleh, gdje će igrači naići na Melinu, koja jednostavno pita: “No Maidens?”

Ovo nije prvi FromSoftware naslov koji je dobio demake tretman, sjećamo se Bloodborne verzije urađene u stilu igre sa prve PlayStation konzole. Autori ovog demake-a najavili su i da rade na spin-off igri u sličnom grafičkom stilu, samo ovoga puta u pitanju je Bloodborne Kart.