in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

World of Warcraft direktor odbacuje navode o eventualnom portu za konzole

Poboljšana podrška za kontrolere ne znači da igra dolazi na konzole

Prethodnih godina, kružile su brojne glasine da će jednog dana World of Warcraft dobiti port za konzole. Nedavno kada je Microsoft kupio Activision-Blizzard ponovo se rasplamsala diskusija i neki su već krenuli da zamišljaju Xbox verziju, baš kao što je FF14 moguće igrati na PlayStation-u. Jedan od direktora WoW igre, Ion Hazzikostas, ipak odbacuje ovakva nadanja.

U intervjuu o najavljenoj ekspanziji, Dragonflight, američke kolege su pitale Hazzikostas-a da li je port za konzole na vidiku, posebno zbog planiranih promjena korisničkog interfejsa koji dolaze sa ovom ekspanzijom.

Obzirom je MMO nedavno dobio poboljšanu podršku za kontrolere, a uskoro i kompletno prilagodljiv HUD koji će igrači moći da pomjeraju kako žele, čini se da je pogodan momenat za skok na konzole. Ali Hazzikostas nije oduševljen ovom idejom.

“Ne, mislim da je World of Warcraft igra koja je dizajnirana od temelja za PC,” kaže on.

”Mislim da smo samo razmatrali načine na koje su add-onovi postali sve potrebniji, ili prvu stvar koju uradite kada neko novi dođe u igru je da mu kažete ‘Hej, idi i preuzmi ovaj paket add-onova i pomjeri ove stvari’ i želimo da pružimo bolje uslove našim igračima.”

Loše vijesti za sve one koji se nadaju verziji za konzole, ali već postojeći PC igrači i dalje mogu da makar uživaju u ovom prepravkama UI-a – prvim značajnim prepravkama od kada je World of Warcraft izašao, prenosi IGN,

Prijave za Dragonflight alfa i beta testiranje će se uskoro pojaviti na zvaničnoj WoW web stranici, iako ekspanzija još nema tačan datum.