in

Stroga pravila: Čovjek sa Floride gledao Spider-Man: No Way Home 292 puta i oborio Ginisov rekord

Kako je uopšte Ramiro uspio da zabilježi ovaj rekordni podvig?

Jedan Spider-Man: No Way Home obožavatelj je otišao malo daleko, jer je odgledao film rekordnih 292 puta.

Prema Guinness World Records, Ramiro Alanis sa Floride je ponovo postavio rekord za najveći broj pogledanih bioskopskih projekcija jednog filma, nakon što je od 16. decembra 2021. do 15. marta 2022. godine pogledao Spider-Man: No Way Home 292 puta.

To je nevjerovatnih 720 sati Spider-Man vratolomija.

Prethodno je držao isti rekord sa 191. projekcijom filma Avengers: Endgame, koju je kasnije prebacio Arnaud Klein, koji je 204 puta gledao Kaamelott: First Instalment.

Očigledno, Ramiro-a je ”razočarala” vijest da je izgubio svjetski rekord…i odlučio je da još jednom pokuša da ga obori u čast njegove bake koja je umrla 2019. godine prije nego što je mogla da vidi njegov prvi pokušaj da ga obori.

“Ona je bila moj najveći navijač i želim da ostanem rekorder”, rekao je on.

”Ako neko nekad bude želio da obori moj rekord, želim da dvaput razmisle prije nego što pokušaju.”

Ako u nekom “ludilu” ipak odlučite da sami pokušate da priđete novom rekordu, pravila su prilično iscrpljujuća. Prije svega, svako gledanje mora biti potpuno nezavisno od bilo koje druge aktivnosti. To znači da ne koristite telefon, spavate i apsolutno nema nikakvih pauza za toalet.

Pored toga, film se mora svaki put odgledati do kraja. To znači i uvodnu i završnu špicu, sa zidom imena koji su radili na filmu. Dio bioskopske karte mora biti priložen kao dokaz, a uzete su i izjave radnika nakon svakog prikazivanja kako bi se potvrdilo da je Ramiro odgledao film od početka do kraja.

Kako je uopšte Ramiro uspio da zabilježi ovaj rekordni podvig?

Ramiro je počeo tako što je gledao uzastopne projekcije Spider-Man: No Way Home čitava tri mjeseca koliko je film bio u bioskopima. To znači da je bio na pet projekcija dnevno prvih nekoliko sedmica, odnosno potrošio je 12 sati i 20 minuta po danu.

Iako nije pratio troškove, Ramiro kaže da je potrošio oko $3,400 na karte za ovaj rekord. Prilično značajan dio u ukupnoj zaradi za jednu osobu.

Bioskopi su i dalje živi, a Godzilla vs King Kong je jedan od prvih filmova koji je vratio publiku u bioskopska sjedišta.