in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Android 13 donosi velike promjene i poboljšane gaming performanse

Najnovija verzija Androida se približava, a sa sobom donosi neke zanimljive funkcije, kako za korisnike tako i za developere

Jedno od najvećih poboljšanja, koje stižu u novoj verziji platforme, jeste Framerate Intervention. Funkcija omogućava da se pokrenu komandne instrukcije u operativnom sistemu koje će forsirati frejmrejt.

Ovo će biti od velikog značaja kada su u pitanju igre. Iako kod nekih igara viši FPS može da dovede do toga da gameplay izgleda fluidnije, kod nekih igara je potrebno da se frejmrejt smanji kako bi funkcionisale na odgovarajućem nivou, prenosi Hothardware.

Još jedna funkcija, koja je također usmjerena na gaming, jeste mogućnost da se odrede Android GameManager API stanja. To uključuje stanje, kao što je GAME_LOADING, koje informiše operativni sistem da se igra učitava. To znači da će se procesor fokusirati na to da informacije o igri usmjeri ka memoriji, kako bi se osiguralo brže učitavanje.

Android 13 stiže i sa brojnim drugim poboljšanjima, od kojih su neka usmjerena na sugurnost i sprečavanje pojavljivanja malwarea, onemogućivanje novih Wi-Fi konekcija za poslovanja i slično.