in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

CD Projekt tvrdi da se next-gen Witcher 3 nije zaglavio u “razvojnom paklu”

Na ovoj verziji radi eksterni studio Saber Interactive

Next-gen update za Witcher 3 je nedavno pomjeren za 2023. godinu, ali CD Projekt Red želi da fanovi znaju da se ne nalazi u ”razvojnom paklu”. Tokom posljednjeg izvještaja o finansijskoj zaradi, predstavnik CD Projekt Red-a se osvrnuo na pitanja o odloženim verzijama za PlayStation 5 i Xbox Series konzole.

“Kada je riječ o lansiranju nex-gen Witcher 3 verzije, želim da dam samo jedan komentar. Gledali smo naslove širom interneta i jedan nam je posebno privukao pažnju: ‘Witcher 3 next-gen odložen na neodređeno vrijeme. Ovo zvuči kao da je igra u nekom razvojnom paklu. Želim da kažem da to nije činjenica. Bilo je mnogo insinuacija da ćemo izbaciti verziju sljedećeg juna. To u potpunosti nije slučaj”, rekao je predstavnik i dodao:

”igra će biti završena unutar studija. Niko ne kaže da je igra odložena u nekom monumentalnom vremenskom razmaku.”

Iako CD Projekt Red nije iskoristio frazu ”odložen”, jučer su ipak objavili tweet da se Q2 izlazak pomjera do daljnjeg.

Na next-gen verziji je prethodno radio eksterni studio Saber Interactive ali CD Projekt Red je rekao da su ”odlučili da njihov razvojni tim završi preostali rad na igri. Nije bilo riječi o tome da li su sankcije Rusiji uticale na projekat.

Upgrade, koji će biti besplatan za svih 40 miliona ljudi koji su kupili originalnu igru, očekivali smo prošle godine, ali je pomjeren za drugi kvartal 2022. godine nakon što je supervizor odlučio da je potrebno da igra provede još u razvoju.

Slična priča prati i Cyberpunk 2077 i njegovu next-gen verziju koja je odložena za Q1, ali je CD Projekt Red uspeo da pogodi rok jer su lansirali upgrade u februaru, prenosi IGN:

U ostalim vijestima koje se tiču CD Projekt Red-a saznali smo i da je Cyberpunk 2077 prodao 18 miliona kopija, a Witcher 3 40 miliona.