in

Ove sedmice bi mogli dobiti najavu o Resident Evil 2 Remakeu

Resident Evil fanovi već polako postaju nestrpljivi čekajući da Capcom konačno službeno predstavi Resident Evil 2 Remake. Mnogi su očekivali da će Capcom igru predstaviti na nekom od prošlogodišnjih velikih gaming događaja, međutim to se na razočaranje svih ipak nije dogodilo, izgleda da se našem čekanju polako ali sigurno nazire kraj.

Naime, Capcom je prije nekoliko noći, kasno po našem vremenu ažurirao svoje Resident Evil Facebook i Twitter stranice postavivši za profilnu sliku crno-bijelu pozadinu s kućom iz Resident Evil 7: Biohazarda preko koje se nalazi retro Resident Evil logo koji neodoljivo podsjeća na onaj koji je krasio PSOne Resident Evil igre gdje se podudara s crvenim retro natpisom koji je korišten prilikom inicijalne najave Resident Evil 2 Remakea.

Je li konačno vrijeme za otkrivanje prvih detalja Resident Evil 2 Remakea? Naravno da jeste – proteklih nekoliko dana netom kruže brojne glasine o skoroj najavi igre, a činjenica da nas samo sedmica dijeli od 20. godišnjice Resident Evila 2, skloni smo vjerovati da ćemo upravo na 20. rođendan igre, 21. januara, vidjeti i njegovo službeno razotkrivanje.