in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Kingdom Hearts 4 trailer je otkrio Star Wars svijet u igri?

Kingdom Hearts 4 trailer je naizgled otkrio da će u igri postojati svijet inspirisan Star Wars-om

Fanovi oštrog oka uočili su nešto što bi moglo biti stopalo AT-ST šetača tokom kratke scene u traileru, što ukazuje da bi Star Wars mogao da bude jedan od Diznijevih IP-ova koji bi bili uključeni u sljedeću Kingdom Hearts igru.

Slike koje cirkulišu Kingdom Hearts redditom (kako prenosi VGC) prikazuju side-by-side poređenja između traileram i AT-ST stopala, zbog kojih fanovi spekulišu da bi džungla koja se vidi mogla biti Endor iz Star Wars-a.

Svaka igra ovog serijala imala je mnogo Diznijevih tematskih svjetova, samo u Kingdom Hearts 3 imali smo Pirates of the Caribbean, Frozen i Toy Story.

Do sada Star Wars niti Marvel, dvije najveće franšize u posjedu Diznija, se nisu pojavile u prethodnim Kingdom Hearts igrama, a ni Square Enix ni Dizni za sada nisu potvrdili da će to biti slučaj u budućnosti.

Kreator serije Tecuja Nomura je ranije potvrdio da je razlog zašto se Star Wars i Marvel nisu pojavili u Kingdom Hearts 3 jednostavno sveden na ugovorne probleme. Ako se o tome razmišljalo mnogo unaprijed za novu igru, sasvim je moguće da bismo u budućnosti mogli vidjeti da se pojavljuju kao potpuno novi Kingdom Hearts univerzumi.

Za sada ne djeluje da ćemo potvrdu dobiti uskoro ali novi nastavak je zvanično najavljen jučer na Kingdom Hearts 20th anniversary eventu. Square Enix je također potvrdio da je igra u “ranoj fazi razvoja”. Podsjetimo se samo da je razvoj Kingdom Hearts 3 trajao 13 godina (uz velike pauze i neaktivnosti).

Za Kingdom Hearts 4 prikazan je samo konceptualni gameplay koji prikazuje protagonistu Soru kako prolazi kroz ono što se čini prilično normalnim gradom (osim ogromnog čudovišta bez srca), a od tada smo saznali da je snimak nastao u demo verziji koja je razvijena u Unreal Engine 4 – dok se finalna igra pravi uz pomoć novog Unreal Engine-a 5.

Da li ovo znači da potencijalno imamo u razvoju prvu Star Wars igru u UE5?