in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Zvanično: Sonic the Hedgehog filmovi neće pratiti redoslijed igara

Gaming

Sonic filmovi u budućnosti neće pratiti igre hronološki, a reditelj Jeff Fowler kaže da se budući likovi već nagovještavaju u Sonic the Hedgehog 2.

Sonic the Hedgehog 2 je u velikoj mjeri inspirisan igrama Sonic 2 i Sonic 3, sa dosta referenci na likove, faze i poteze iz Sega klasika. Međutim, režiser Jeff Fowler je rekao da fanovi ne bi trebalo da očekuju da će se franšiza u budućnosti kretati uzastopno duž vremenske linije Sonic igara, već da očekuju nešto poput mješavine dobrih ideja iz više igara.

U razgovoru za IGN, Fowler je rekao:

“Neće uvijek biti linearna progresija poput ‘Oh, ovo je bilo u Sonic-u 2, tako da će biti u filmu Sonic 2’. Bit će bukvalno od svega pomalo. Postoji toliko sjajnih, inspirativnih slika koje možete izvući iz 30 godina igara. Dakle, ako ga nismo dobili u jednom filmu, uvijek postoji šansa da ga pogledamo negdje drugo.”

Ali ako već treći Sonic film neće nužno biti fokusiran na sljedeću igru u seriji, Sonic & Knuckles, iz koje bi igre mogao da se izvuče? Fowler je rekao da ima “pun džep stvari” što bi moglo da bude odlično za sljedeći nastavak.

„Mislim da je svašta nešto već nagovješteno u ovom filmu, i ne mogu reći više od toga“, rekao je Fowler

“Lik je nagovješten. Ne želim da odajem nikakve spojlere, ali to je definitivno nešto bih odmah rekao. Također je uzbudljivo za fanove da ne znaju šta ih čeka. Neka razmišljaju o tome.”

Premijera filma zakazana je za 8. april ove godine.