in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PlayStation planira da najavi ‘SPARTACUS’ pretplatnički servis već sljedeće sedmice?

Navodni PlayStation-ov odgovor na Xbox Game Pass samo što nije stigao

PlayStation će možda najaviti svoj novi pretplatnički servis već sljedeće sedmice.

Bloomberg prenosi da bi PlayStation-ov odgovor na Xbox Game Pass mogao da dobije zvanično predstavljanje veoma uskoro. Ova je stranica ranije prenijela vijest o tome da PlayStation radi na sličnom servisu pod kodnim imenom “Spartacus.”

Izvori tvrde da će PlayStation imati “ozbiljnu ponudu igara”, i da će zvanično spojiti trenutni pretplatnički model PlayStation Plus i PlayStation Now, Sony-ev cloud streaming servis.

Navodno postoje planovi da se ponudi više nivoa usluge, pri čemu svaki nivo nudi više opcija uz višu cijenu. Prvi nivo će uključivati iste pogodnosti kao i PlayStation Plus, uključujući igranje online i besplatne mjesečne igre.

Skuplji nivoi će omogućiti pristup biblioteci igara sličnoj Game Pass-u, dok će treći, najskuplji nivo, uključivati PS1, PS2, PS3 i PSP igre u ovu biblioteku. Najskuplji nivo će takođe uključivati mogućnost strimovanja igara i igranja proširenih demo verzija novih igara.

PlayStation trenutno ne nudi nikakav oblik backwards kompatabilnosti za igre starije od PS4 ere, tako da bi dodavanje klasika iz PS1 i PS2 vremena bilo veoma interesantno mnogim korisnicima.

Jedna oblast u kojoj PlayStation ne prati Game Pass je objavljivanje 1st party novih igara na servisu već prvog dana. Prema izvorima, igre kao što je God of War Ragnarok neće odmah biti dostupne na servisu. Sony defintivno istražuje mnoge nove prilike u ovoj generaciji. Pored povećanog prisustva na PC sceni, PlayStation je nedavno prisvojio Haven Entertainment Studios i Bungie sa planom da predstavi više live-service igara, pored već postojećeg fokusa na kvalitetne single-player naslove, navodi IGN.

Dodavanje usluge pretplate koja će se takmičiti sa Xbox Game Pass-om značit će da PlayStation sve više gleda na šire trendove u industriji za nove mogućnosti.