in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Podržava i solo igranje: Najavljen je Ghostbusters: Spirits Unleashed!

Karakteri Dan Aykroyd-a i Ernie Hudson-a također će se naći u igri

IIIFonic, developeri igara Friday the 13th i Predator: Hunting Grounds, predstavili su Ghostbusters: Spirits Unleashed, novu četiri na jedan asimetričnu multiplayer igru koja će izaći na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S i Xbox One u posljednjem kvartalu 2022.

U Ghostbusters: Spirits Unleashed, imat ćete priliku da nosite Proton Pack, iskoristite zamke za duhove i nadgledate pouzdani PKE Meter kao Ghostbuster u timu od četiri hrabre duše koje jure grozne duhove koji terorišu javne lokacije.

Vaše misije u Ghostbuster odjelu su jednostavne – nađite duha, raznesite ga pomoću Particle Thrower-a, pričvrstite ih za jednu tačku, a zatim ih zatvorite u zamku kada je pravi trenutak. Igrači koji igraju duha sa druge strane imaju sposobnost da lete i da se teleportuju kroz paranormalne pukotine, pretvore u predmete kako bi se sakrili i koriste moć slime-a, te jezivih sluga da bi pobijedili. Dobra vijest je i da je Slimer duh u igri.

Prije početka meča, igrači će biti u vatrogasnoj stanici iz filmova i moći da prilagode njihove Ghostbuster-e i duhove, nadograde svoju opremu i sposobnosti, pa čak i vježbaju svoje vještine sa Particle Thrower-om.

Igrači će moći i da pričaju sa Winston Zeddemore-om, kojem će glas posuditi Ernie Hudson, kako bi dobili misije, ili sa Ray Stantz-om (Dan Aykroyd) u Ray’s Occult Books gdje možete da naučite nove ”mudrosti”.

Igra podržava solo igranje offline sa ili bez AI-a, a doći će i sa cross-platform multiplayerom, navodi IGN.

Ghostbusters: Spirits Unleashed je prvo veoma ležerno otkrio suosnivač studija IIIFonic, Raphael Saadiq, prošlog oktobra na podcastu kada je potvrdio da studio radi na igri u ovoj voljenoj franšizi.

Posljednja Ghostbusters igra iz 2016. godine je ojterala studio u bankrot, tako da se nadamo da će najavljeni naslov imati makar malo više uspjeha.