in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Čini se da Xbox uklanja direktno dijeljenje na Twitteru za isječke igara

Najnovije ažuriranje Xbox Insidera navodno uklanja mogućnost direktnog dijeljenja na društvenim mrežama

Microsoft naizgled planira ukloniti mogućnost korisnicima Xboxa da dijele snimke zaslona i video igara direktno na platformama društvenih medija kao što je Twitter.

Kako je primijetio Windows Central, najnovija Xbox Insider verzija objavljena članovima u petak u potpunosti uklanja dijeljenje Twittera s nadzorne ploče Xboxa.

Umjesto toga, Twitter je premješten na opciju “dijeljenja putem mobilnih uređaja” uz druge platforme društvenih medija, što znači da će korisnici Xboxa morati učitavati isječke na svoje telefone i zatim ih dijeliti s te pozicije, dodajući drugi korak u proces.

U trenutku objave nije jasno zašto je Microsoft odlučio napraviti promjenu. Međutim, kao što je primijetio Windows Central, Microsoft često uklanja opcije koje navode “nisku upotrebu” od svojih korisnika.

I PlayStation konzole i Nintendo Switch podržavaju direktno izravno na Twitteru.

Prije samo nekoliko mjeseci, Xboxov direktor programskog upravljanja, Jason Ronald, priznao je da je poboljšanje kvalitete snimanja videa i načina na koji se dijeli na Xbox Series X/S visoko na listi prioriteta kompanije.

Ronald je objasnio da, iako je tim poboljšavao kvalitetu snimanja videa na Xbox konzolama, zna da još ima posla.

“Definitivno čujemo povratne informacije”, rekao je. “Napravili smo neke promjene i poboljšali smo pouzdanost i kvalitetu snimanja, ali znamo da ovdje još imamo posla. Dakle, to nam je definitivno prioritet i nešto na čemu ćemo nastaviti raditi.”