in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Serveri Gran Turismo 7 nisu radili više od 24 sata

Planirano održavanje trebalo je da traje samo dva sata

Serveri su se prvobitno pokvarili u četvrtak oko 18:00 sati radi održavanja ažuriranja, a trebalo je da se vrate dva sata kasnije. Serveri su sada neaktivni 29 sati i nije bilo dodatnih izmjena.

“Zbog problema pronađenog u ažuriranju 1.07, produžit ćemo period održavanja servera”, objavio je službeni Twitter račun igre u četvrtak, nekoliko sati nakon što je igra trebala ponovo biti online.

“Izvinjavamo se zbog ove neugodnosti i molimo za strpljenje dok radimo na rješavanju problema.”

Gran Turismo 7 u velikoj mjeri ovisi o igračima koji imaju internetsku vezu. Jedini dio koji je dostupan bez povezivanja na internet je njegov arkadni način rada. Izvršni direktor Polyphony Digital i producent serije Kazunori Yamauchi također se osvrnuo na ovo pitanje na Twitteru, jednostavno rekavši “primite moje izvinjenje”.

Čini se da kašnjenje nije povezano s bilo kakvom štetom uzrokovanom zemljotresom magnitude 7,3 koji je pogodio Japan u srijedu. Prije nego što je zastoj počeo, Yamauchi se obratio događaju na Twitteru, rekavši: „Još ne znamo tačan obim ukupne štete širom Japana, ali u ovom trenutku naš Polyphony Tokyo Studio i naši serveri su sigurni.“

Kada je najnovije ažuriranje igre prvi put objavljeno, igrači su navodno otkrili da je Polyphony smanjio količinu valute u igri koju su neke utrke nagrađivale, čime je otežano otključavanje novih automobila, unatoč raširenim kritikama mikrotransakcija u igrici. Napomene o zakrpi igre su kasnije objavljene, potvrđujući da su nagrade za neke događaje prilagođene, ali ne za koliko.

Prije izlaska igre, izvršni direktor Polyphony Digitala Kazunori Yamauchi rekao je da kampanja Gran Turismo 7 zahtijeva internetsku vezu kako bi se borila protiv varanja.

On je rekao za Eurogamer da je zahtjev “samo da se spriječi varanje ljudi koji pokušavaju da modifikuju sačuvane podatke, tako da je to razlog za online vezu”.