in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Call of Duty: Warzone zvanično stiže na mobitele!

Gaming

U blog objavi na Call of Duty web stranici, kompanija traži developere koji će se pridružiti njihovom timu koji radi na Warzone verziji za mobilne telefone od temelja.

Obzirom da igra nije samo direktan port, Activision i dalje zapošljava developere koji će raditi na razvoju, a kada igra stigne, obećavaju da će ”donijeti uzbudljivu, fluidnu akciju velikih razmjera igračima koji je budu igrali u pokretu.

“Ovo battle royale iskustvo se razvija posebno za mobilne telefone sa najsavremenijom tehnologijom koja je dizajnirana da zabavi igrače širom svijeta dugi niz godina.”

Igru ne treba miješati sa Call of Duty: Mobile, drugom Activision-ovom igrom za mobilne telefone koja je pravljena po uzoru na popularni mod Blackout. Warzone će razvijati interni Activision studio u poređenju sa postojećom mobilnom igrom koju je napravio kineski Tencent.

Nastavak Warzone-a je takođe najavljen prošlog mjeseca, koji bi trebao da bude objavljen sa predstojećim Call of Duty: Modern Warfare 2, ali je navodno odložen nekoliko dana kasnije za 2024. godinu, prenosi IGN.