in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Znate li da Google ima skrivene igre?

Donosimo popis!

Googleova tražilica, vjerovali vi ili ne ima smisao za humor u svom dizajnerskom odjelu. Tokom godina Google je skupio pravu riznicu skrivenih igara, od kojih su se mnoge prvi put pojavile u vezi s obljetnicama, ali su i danas dostupne za igranje.

Googleov repertoar skrivenih igara proteže se na svim njegovim platformama, od Google pretraživanja do Pomoćnika i aplikacije Google Android.

Quick, Draw!

Ima nešto malo distopijskog u igranju svojevrsne igre tipa Pictionary s umjetnom inteligencijom s robotskim glasom, ali to ga ne čini manje fascinantnim. U Quick Drawu, Google vam daje 20 sekundi da nacrtate crtež određenog objekta, bilo da je to pčela, snježna pahulja ili hokejaški pak i dok crtate umjetna inteligencija će nastaviti pogađati što crtate. Bio sam prilično impresioniran da je Google uspio to riješiti svaki put, iako mi je u pozadini igra namještena, jer naravno Google već zna odgovore.

Soccer (uz Google Doodle)

Ne možete pogriješiti s igrom nogometa, a ona ne postaje ništa više neaktivna i ležernija od ovog Doodlea, koji datira sve do 2012. Jednostavno kontrolirate golmana dok igrač kojeg pokreće umjetna inteligencija zabija udarce u smjer vašeg cilja. Pomičete se lijevo i desno po golu pomoću miša, a zatim kliknite za udarce iz zraka.

Champion Island Games (Google Doodle Archive)

Prvi put lansiran kao Google Doodle 24. kolovoza 2021., Champion Island Games jedna je od najdubljih tajnih igara za Google Search do danas. To je prilično sažeti oblik old-school RPG-a u stilu Pokemona, dok lutate otokom sudjelujući u sportu, boreći se s legendarnim protivnicima i upuštajući se u sve vrste čudnih sporednih zadataka. Uvodni film je posebno lijep! Ovaj doodle logotip izvorno je lansiran u znak sjećanja na Olimpijske igre u Tokiju 2020., ali je ponovno objavljen na početku Paraolimpijskih igara s dodatnim sporednim misijama i tajnama koje treba otkriti, prenosi PCCHIP.

Atari Breakout

Neko vrijeme je izgledalo kao da je jedna od najboljih Google Doodle igara zauvijek izgubljena, ali vraćena je na naš popis nakon što smo otkrili da još uvijek možete igrati ovaj Atari klasik. Breakout se prije igrao jednostavnim upisivanjem u Google slike, ali to više nije moguće. Umjesto toga, možete otići na ovu stranicu i odmah početi s igrom.

Tic-Tac-Toe

Vjeruje se da je stari, ali dobar, Križić kružić postojao doslovno hiljadu godina. I evo ga na Googleu jednostavnim upisivanjem “tic tac toe” u tražilicu. Naravno, u ovoj igri postoji samo toliko mogućih ishoda i nije preteško doći do tačke u kojoj ne možete ni pobijediti ni izgubiti, ali ko može odoljeti legendarnom križiću i kružiću?

Stadia Pro Free Trial

Ovdje je riječ malo o stvarima tehničke prirode, ali dvomjesečna probna verzija Googleove platforme za igre u oblaku doista je krađa. Pod uvjetom da imate dobru internetsku vezu, možete besplatno streamati igre, uključujući Destiny 2, Metro Exodus i Serious Sam Collection, izravno iz svog preglednika. Također možete kupiti dodatne igre ako želite, iako ćete morati i dalje plaćati pretplatu da biste ih igrali. Da budemo jasni, ne trebate snažan računar za igranje ovih igara jer ih pokreću Googleovi poslužitelji i streamaju do vas putem HD videa. Zatim ih možete igrati izravno putem preglednika ili telefonske aplikacije, što je prilično impresivno.

Marshmallow Land

Davno kada je Flappy Bird još bio super zanimljiv, Google se umiješao u zabavu izbacivši svoj vlastiti zaokret u igri, zajedno s lijepom Google grafikom i uglađenijim izgledom. Od Androida Nougata igra je postala nedostupna putem standardnog Android korisničkog sučelja, ali još uvijek postoji zakopana u sustavu. Da biste ga otključali, morate instalirati Nova Launcher i omogućiti ga kao zadani pokretač početnog zaslona. Nakon što to učinite, držite pritisnuto na praznom prostoru na početnom zaslonu, dodirnite Widgeti, a zatim držite pritisnutu ikonu Aktivnosti dok se ne pojavi na početnom zaslonu.

Pustite ikonu, a zatim se na popisu Aktivnosti pomaknite prema dolje dok ne dođete do korisničkog sučelja sustava. Dodirnite ga, a zatim dodirnite Marshamallow Land da otvorite igru.

Nezavisni programer također je učinio igru dostupnom besplatno u Play Storeu, ali ovaj popis se odnosi na Googleove skrivene igre, a nijedna nije tako dobro skrivena kao Marshmallow Land.

Google igre za Google Pomoćnika

Jedna od najbolje čuvanih tajni Googleovog Pomoćnika, zasnovanog na temelju umjetne inteligencije na Androidu je da vas može uputiti u pravu riznicu igara ako mu samo postavite pravo pitanje. Da biste to učinili, otvorite Google Assistant (OK, Google), a zatim kada sluša, recite “Igraj igru”.

Nakon što to učinite, moći ćete birati s prilično velikog popisa igara za igranje, uključujući kvizove; igre s riječima; i kamen, papir, škare.

Košarka

Ako ste dosta iskusan korisnik Googleove tražilice, onda se možda sjećate ovog malog skrivenog dragulja iz 2012. Ova jednostavna košarkaška igra objavljena je u čast Ljetnih igara 2012. i uključuje gađanje obruča iz raznih udaljenostima. Samo držite pritisnutu tipku miša kako biste povećali snagu svog bacanja, radi se o pronalaženju slatke točke za bacanje lopte u obruč. Imate ograničeno vrijeme da osvojite što više bodova, a kako igra napreduje, morate bacati sve dalje i dalje.

Magic Cat Academy

Vraća nas sve do Noći vještica 2016., ova prekrasno rukom nacrtana zabavna Google igra o mački koja se brani od beskrajnog roja bestjelesnih duhova. Magic Cat Academy je super-jednostavna, dok stojite u sredini različitih razina crtajući linije koje odgovaraju simbolima iznad glava duhova kako biste ih protjerali. Radnja se razvija vrlo brzo i uskoro ćete biti zahvaćeni nemilosrdnim protokom spektralnog uništenja. Ukupno postoji pet razina, a zdravlje možete obnoviti i povlačenjem oblika srca bilo gdje na zaslonu.

Text Adventure za Google Chrome

Želite li se vratiti u kasne 70-e kako biste stekli utisak kako je igranje nekad izgledalo u danima prije pogodnosti poput grafike i korisničkog sučelja? Možeš. Upravo tamo u vašem pregledniku Google Chrome, zapravo, gdje leži neobična mala tekstualna avantura koja čeka da bude otkrivena. Da biste pristupili ovoj dobro skrivenoj igrici Google Chrome, otvorite Google u Chromeu, a zatim u okvir za pretraživanje upišite “Text Adventure”.

Zatim pritisnite Ctrl + Shift + I, a zatim upišite “da” u konzolu koja se pojavi. Zatim će početi tekstualna avantura. Kao i kod svake velike tekstualne avanture, igrajte se jednostavnim upisivanjem naredbi koje odvijaju radnju i pokreću vas kroz svijet igre.

Great Ghoul Duel (Google Doodle arhiva)

Google ima mnogo igara u svojoj kutiji trikova bez dna, ali nijedna do sada nije bila potpuno online iskustvo za više igrača. Great Ghoul Duel ima nijanse hiperaktivnog Pacmana, dok vi i vaši suigrači klizite po neraspoloženoj biblioteci, groblju i drugim sablasnim lokacijama, skupljajući male plamenove da biste ih vratili u svoju bazu. Tim s najviše plamena pobjeđuje. Dodatna udica je u tome što kada skupite plamen, oni vašem duhu daju rep, u koji protivnički tim može kliznuti u njega, ukrasti ga i vratiti u svoju bazu. Možete ugostiti igre i pozvati svoje prijatelje i porodicu da se pridruže.

Naravno, više nije na Googleovoj početnoj stranici, ali možete je igrati u Google Doodle arhivi.